Det suser i Siv - Bøker


Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!

Garmanns sommer av Stian Hole

Bilde av omslaget på Garmanns sommer

Sjanger:Bildebok
Omfang:48 sider
Språk:Bokmål
Forlag:Cappelen
Utgitt:2006
Illustratør:Stian Hole


Gamle tanter og mangel på løse tenner.

Om en dag er sommerferien over. Garmann er seks år og skal begynne på skolen. Ingen av tennene hans har løsnet ennå, og nå haster det. Hver dag har han kjent etter, men ingen er løse. Garmann gruer seg til å møte Hanne og Johanne på skolen. De er tvillinger og kan alt som Garmann ikke tør. Dessuten har de mistet fire tenner hver.

De tre gamle tantene spør Garmann om hva han vil bli når han blir stor. Garmann vil bli flammesluker! Han spør dem om hva de gruer seg til. Tante Ruth gruer seg til hun må ha rullator når hun går. Hun gruer seg også til den lange vinteren. Det synes Garmann er rart. Tante Borghild gruer seg til hun skal dø. Da må hun reise fra Garmann. Men tante August er glemsk og gruer seg ikke til noen ting. Den som ikke husker noe har heller ikke noe å grue seg til, tenker Garmann. Pappa gruer seg til han må være borte fra Gamann og mamma mens han er på turné med fiolinen. Men han minner Garmann om at til og med Hanne og Johanne har noe de gruer seg til. Det er noe som gjelder alle mennesker. Mamma gruer seg til Garmann skal krysse den store veien til skolen. Hun gruer seg også til tirsdag, for da skal hun til tannlegen.

Garmanns sommer handler om noe som snart skal ta slutt og noe nytt som skal begynne. Boken er en velkomponert og lun historie. Illustrasjonene er kollasje-preget og veltilpasset historien. Forfatteren har tidligere gitt ut bildeboken Den gamle mannen og hvalen. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Garmanns sommer er hans andre bok.

Litterære priser

Oppdatert: 16. januar 2008