Det suser i Siv - Bøker


Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!

Skammarens dotter av Lene Kaaberbøl

Bilde av omslaget på Skammarens dotter

Originaltittel:Skammerens datter
Sjanger:Roman - Fantasy
Omfang:212 sider
Språk:Nynorsk
Forlag:Samlaget
Utgitt:2003
Oversetter:Øystein Rosse
Serie:Skammarserien


Skammar du deg ikkje?

Dinas mor er en skammer, og Dina har arvet morens "gave". Bare ved å se folk i øynene kan hun få dem til å innrømme kriminelle handlinger. Og slik blir man ikke populær av. Dina har ingen venner, og ønsker hun kunne slippe "gaven". Verken broren eller lillesøsteren har fått "gaven". En dag blir moren hentet til Dunark-borgen for å få en antatt morder til å tilstå et grufullt trippeldrap. Dagen etter har hun ikke kommet tilbake. Dina blir hentet av en mann fra Dunark. Han sier moren trenger Dinas hjelp. Men moren vet ikke at Dina er på vei.

Skammarens dotter er den første boken i Skammar-serien, en serie bestående av fire bøker. Målgruppen er 10-14-årige fantasyelskere. Aldersmessig er jeg langt utenfor målgruppen, men historien fanget meg. Handlingen foregår i et mystisk middelalderunivers.

Lene Kaaberbøl er født i 1960 i København. Allerede som femtenåring fikk hun utgitt bøker. Hun har skrevet prisbelønnede barne- og ungdomsbøker, lisensierte bokserier satt i samme univers som Disney-tegneserien W.I.T.C.H og romaner for voksne. Bøkene hennes er oversatt til et tyvetalls språk.

Litterære priser

Oppdatert: 17. februar 2008