Energikaker
Disse små energibarene er gode, enkle og
svært næringsrike. De er kjekke å ha
etter en hard treningsøkt eller som turmat.
6 eggehviter |
1 spiseskje honning |
1,5 liter müsli eller lignende |
1-3 dl melk |
2 spiseskjeer mel |
100 g margarin |
1 teskje bakepulver |
5 spiseskjeer sukker |
6 spiseskjeer rosiner |
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Smelt margarinen og ha den i en bolle sammen med eggehvite,
melk, honning, mel, müsli, rosiner, sukker og bakepulver (i
den rekkefølgen).
- Rør godt til du har en jevn masse.
- La røren stå og svelle til ovnen er
varm nok.
- Dekk en langpanne med bakepapir og bra røren
jevnt utover i et 1-1,5 cm tykt lag (røren skal
være ganske tørr).
- Sett langpannen i ovnen og la den stå i 15-20
minutter.
- Når den er tatt ut deler du den opp i 2-3 cm
brede og 8-10 cm lange stkker med en pizzakutter.
- La energikakene kjølne på en rist.
Oppskriften gir rom for mange variasjoner:
- Kakene blir saftigere og fastere om du dropper bakepulver.
- Ta gjerne mer honning ettersom én spiseskje ikke
gir så mye smak.
- Om du velger en søt müsliblanding (for
eksempel Solfrokost) kan du droppe å ha i rosiner og sukker.
- Hvis du vil ha fruktsmak bør du bruke
tørkede frukter - frisk frukt damper bort.
- Velg gjerne økologisk :)
- Dropp nøtter ved allergi (nei, sier du det?)