Det suser i Siv - Kaker


Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!

Kikutstuas gulrotkake

Jeg smakte denne kanen i en barnebursdag, og den var helt nydelig!

Oppskriften har jeg funnet i boken Smak av Oslo. Det sies at oppskriftn også henger på veggen på Kikutstua. Jeg har aldri vært der, men planlegger en tur for å smake på hvordan kaken smaker der.

Kake:Krem:
4 egg100 gr Philadelphia smøreost
3 dl sukker1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel50 gr smør
2 ts natron125 gr melis
2 ts kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl solsikkeolje
4-5 rå, revne gulrøtter


Fremgangsmåte kake:

  1. Visp egg og sukker godt og luftig.
  2. Sikt i hvetemel og natron for å unngå klumper.
  3. Ha i resten av det tørre vekselsvis med solsikkeolje, som er svak på smak.
  4. Skrell gulrøtter, riv dem og ha dem i røren.
  5. Rør godt om slik at ikke gulrøttene synker mot bunnen.
  6. Hell i stekeform og stek kaken ved 180 grader i ca. 50-60 minutter, avhengig av om formen er rund eller avlang. Er den rund trengs ca. 60 minutter fordi det er lengre inn til kjernen.
  7. Stikk en stikke i kaken for å sjekke om den er ferdig. Hvis det ikke følger med deig opp er kaken ferdig.
  8. Kaken kan fryses uten krem.

Fremgangsmåte krem:

  1. Romtemperert smør vispes klumpfritt. Bruk gjerne mikrobølgeovn for å mykne smøret før visping.
  2. Ha i melis og vaniljesukker og visp til kremen jener seg og blir hvit.
  3. Ha i smøreost til slutt.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og visp til luftig krem.
  5. Smør kremen på kaken og server.

Oppdatert: 19. juni 2008