Kikutstuas gulrotkake
Jeg smakte denne kanen i en barnebursdag, og den var helt nydelig!
Oppskriften har jeg funnet i boken Smak av Oslo. Det sies at oppskriftn også henger på veggen på Kikutstua.
Jeg har aldri vært der, men planlegger en tur for å smake på hvordan kaken smaker der.
Kake: | Krem: |
4 egg | 100 gr Philadelphia smøreost |
3 dl sukker | 1 ts vaniljesukker |
3 dl hvetemel | 50 gr smør |
2 ts natron | 125 gr melis |
2 ts kanel | |
1/2 ts salt | |
1 ts vaniljesukker | |
1 1/2 dl solsikkeolje | |
4-5 rå, revne gulrøtter | |
Fremgangsmåte kake:
- Visp egg og sukker godt og luftig.
- Sikt i hvetemel og natron for å unngå klumper.
- Ha i resten av det tørre vekselsvis med solsikkeolje, som er svak på smak.
- Skrell gulrøtter, riv dem og ha dem i røren.
- Rør godt om slik at ikke gulrøttene synker mot bunnen.
- Hell i stekeform og stek kaken ved 180 grader i ca. 50-60 minutter, avhengig av om formen er rund eller avlang.
Er den rund trengs ca. 60 minutter fordi det er lengre inn til kjernen.
- Stikk en stikke i kaken for å sjekke om den er ferdig. Hvis det ikke følger med deig opp er kaken ferdig.
- Kaken kan fryses uten krem.
Fremgangsmåte krem:
- Romtemperert smør vispes klumpfritt. Bruk gjerne mikrobølgeovn for å mykne smøret før visping.
- Ha i melis og vaniljesukker og visp til kremen jener seg og blir hvit.
- Ha i smøreost til slutt.
- Bruk en kjøkkenmaskin og visp til luftig krem.
- Smør kremen på kaken og server.